א. החל מתפילת מוסף של יום טוב ראשון של פסח, מפסיקים לומר "משיב הרוח ומוריד הגשם', ומתחילים לומר 'מוריד הטל'.
ב. אם טעה בתקופת הקיץ ואמר 'מוריד הגשם', אם נזכר באמצע הברכה חוזר לראש הברכה, ומתחיל לומר 'אתה גיבור לעולם ה'…'. אם נזכר לאחר שאמר 'ברוך אתה ה'…', לפני שסיים 'מחיה המתים', יאמר 'למדני חקיך', שייראה כאומר פסוק בלבד, ויחזור ל'אתה גיבור'.
ג. אם טעה ואמר 'משיב הרוח ומוריד הגשם', אפילו אם "תוך כדי דיבור" תיקן ואמר 'מוריד הטל', לא מועיל לתקן את מה שקלקל, משום שלאחר שאמר דבר שהוא סימן קללה בקיץ, לא מועיל התיקון, ועל כן צריך לחזור ל'אתה גיבור' ולומר כסדר 'מוריד הטל'. אם נזכר רק לאחר שסיים 'מחיה המתים', אף על פי שלא התחיל 'אתה קדוש', חוזר לראש התפילה.
ד. החל ממוצאי יו"ט הראשון של פסח, עדות המזרח אומרים 'ברכנו', ואשכנזים אומרים 'ותן ברכה' בברכת השנים, עד ליל ז' בחשון.
ה. מי שטעה ואמר 'ברך עלינו' (לעדות המזרח, או 'ותן ברכה' לאשכנזים בברכת השנים), ושאל טל ומטר (לברכה), אם נזכר באמצע הברכה חוזר לתחילת הברכה, ואם נזכר לאחר שאמר ברוך אתה ה', לפני שסיים 'מברך השנים', אומר 'למדני חוקיך', וחוזר לראש הברכה. אם נזכר לאחר שסיים 'מברך השנים', או שנזכר בברכות שלאחר מכן, חוזר ל'ברכנו', ('ברך עלינו' לאשכנזים) וממשיך ברכות התפילה על הסדר. אם נזכר לאחר שאמר פסוק 'יהיו לרצון' (האחרון), חוזר לראש התפילה.
ו. בימות הקיץ אם הסתפק אם אמר 'משיב הרוח ומוריד הגשם' או 'מוריד הטל', בתוך שלושים יום מפסח צריך לחזור, גם אם הסתפק רק לאחר שסיים תפלתו, משום שסביר להניח שאמר מה שהיה רגיל לומר קודם לכן. לאחר שלושים יום אינו צריך לחזור, משום שהוא בחזקת שאמר 'מוריד הטל'.